Changes

Jump to navigation Jump to search

A Barrel of Beer for the Benedictine Brothers

No change in size, 19:09, 13 January 2020
{{ Cytat
| The very hard water drawn from these wells may be considered good for beer-brewing purposes, although not for brewing a Pilsner-style pale lager. The high calcium and magnesium content helps the processes of mashing and fermentation, while the high concentration of sulfates brings out the bitterness in beer. The large amounts of chlorine chloride and sodium ions serve to enhance taste perception, which is particularly important for light beers.
| oryg = Wodę z tych studni, bardzo twardą, można uznać za dobrą dla celów piwowarskich, choć nie do warzenia jasnego lagera w stylu pilzneńskim. Znacząca zawartość wapnia i magnezu dobrze służy przebiegowi zacierania (enzymy) i fermentacji (enzymy, flokulacja), a wysokie stężenie siarczanów akcentuje goryczkę w piwie. Znaczące ilości jonów chlorkowych i sodowych z kolei służą pełni smakowej piwa, co przy piwach lekkich ma istotne znaczenie.
| źródło = {{Cyt

Navigation menu