Open main menu

Changes

A Menu Lost in Translation

306 bytes added, 17:09, 19 March 2022
* ocet 6-procentowy
Jaja ugotować na twardo, obrać. Groszek odcedzić, odsączyć. Cebulę i ogórki pokrajać w krążki. Groszek wymieszać z częścią majonezu i ułożyć z niego podstawę na półmisku lub jednoporcjowo na talerzykach. Jaja owinąć filetami śledziowymi, ustawić na postumencie z groszku. Udekorować krążkami cebuli oprószonej papryką, plastrami ogórka oraz oszprycować majonezem. Porcja potrawy powinna ważyć 100 g, w tym śledź 20 g.
| źródło = [{{Cyt | nazwisko = Flis | imię = Krystyna | nazwisko2= Procner | imię2 = Aleksandra | tytuł = Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | url = https://www.google.compl/books/edition/Technologia_gastronomiczna_z_towaroznaws/805HF2xNTS0C?hl=plen&gbpv=1&bsqpg=PA88 | wydawca = Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne | miejsce = Warszawa | rok = 2009 | wolumin = cz. 3 | tom = | strony =japo%C5%84sku]88 }}
}}